Rybářský rozcestník

Vařené drobné ryby

Vařené drobné ryby jako hrouzci, plotice, perlíni … , servírované pokapané citrónovou šťávou, potřené petrželovým máslem.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g drobných ryb (hrouzci, plotice, perlíni, okouni ...)
  • 50 g kořenové zeleniny
  • 50 g másla
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • lebeček
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Do osolené vody vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a nasekaný libeček nebo jiné bylinky
    2. Na špejle napíchané vykuchané rybičky vložíme do vody (místo napíchání můžeme použít cedník), přivedeme k varu, snížíme zdroj tepla a bez pokličky, na mírném ohni, asi 6 minut dovaříme
    3. Ryby na talířích pokapeme citrónovou šťávou a potřeme petrželkovým máslem.

    Příprava petrželkového másla:
    Změklé máslo smícháme s nasekanou petrželkou, vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.