Rybářský rozcestník

Vánoční rybí salát

Na oleji opečený kapr, zbavený kůže a rozebraný na drobnější kousky, smíchaný s majonézou a dalšími ingrediencemi. Pokrm vhodný jako samostatný chod servírovaný s banketním pečivem nebo i chutný studený předkrm.

2 náročnost
35 minut
+ doba odležení  
  • 400 g kapra
  • 200 g ochucené majonézy
  • 120 g vařené kořenové zeleniny (méně mrkve, více celeru)
  • 2-3 ks sterilované sladkokyselé okurky
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku bez nálevu
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Na ozdobení:
  • natvrdo uvařené vejce, plátky citrónu a petrželka
  • Příprava

    1. Osolenou a pepřem dochucenou porci kapra opečeme na malém množství oleje, po vychladnutí kapra vykostíme, stáhneme z kůže a maso pomocí dvou vidliček rozebereme na drobnější kousky
    2. Maso z kapra dáme do misky spolu se šťávou z pánve, zeleninou a okurkou nakrájenou na kostičky, okapaným hráškem a na kolečka nakrájenou a na prkénku rozebranou cibulí
    3. Vše promícháme s majonézou a podle potřeby dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem
    4. Pokrm necháme rozležet a přiměřeně vychladit
    5. Jednotlivé porce servírujeme zdobené kolečky vejce, citrónu a snítky petrželky (může být i sušená).

    Doporučení

    Vánoční rybí salát servírujeme s banketním pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!