Rybářský rozcestník

V alobalu grilovaný pstruh se zeleninou

S bylinkami, máslem a zeleninou grilovaní pstruzi, zabalení v alobalu.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks středně velcí pstruzi
  • 8 ks nových brambor
  • 6 ks ředkviček
  • 4 ks menší mrkve i s částí natě
  • 4 ks plátky másla
  • 1 ks citrónu
  • směs čerstvých bylinek (saturejka, estragon, rozmarýn, tymián ...)
  • hrubozrnná sůl
  • mletý pepř
  • Příprava

    1. Vykuchané, pod studenou vodou opláchnuté ryby osušíme, zevnitř i z venku nasolíme a okořeníme pepřem
    2. Ryby, každou zvlášť, položíme na přiměřeně velký alobal spolu s očištěnou a na větší proužky nakrájenou zeleninou
    3. Přidáme na čtvrtky nakrájené, omyté brambory i se slupkou
    4. V malém hrnci zpěníme máslo, do kterého rychle vmícháme směs nasekaných bylinek, máslem pak jednotlivé porce přelijeme
    5. Nakonec ryby zakápneme citrónem, každý alobal důkladně zabalíme
    6. Balíčky grilujeme, na mřížce z každé strany, přibližně 8-10 minut.

    Nejčtenější články

    Jarní chytání kaprů, aneb lov ve studené jarní vodě

    Časně z jara je lov ryb o něco náročnější, než v prohřátých letních měsících. Je to logické, protože po roztátí ledu je voda, díky jarnímu tání sněhu na horách, pořád ledová. A proto jen díky znalosti chování ryb na přelomu zimy a jara lze ulovit nějakého pěkného kapříka, ale i jinou kaprovitou rybu. O všem při určité nástraze se vám na prutu může náhodou objevit i pěkný úhoř nebo okoun …

    Chytání kaprů ve vodním sloupci

    Cílený lov kaprů i v dalších vrstvách vody, nejen u dna a na hladině, je vlastně poměrně mladé odvětví kaprařiny, ale hlavně v letních měsících, takto chytat kapry, stojí za to vyzkoušet. Když jsem před 35 lety začínal s rybařinou, nikdy mě nenapadlo, že někdy na kapry půjdu s umělými plovoucími muškami a dalšími nástrahami, které by jste spíše čekali u rybářů chytajících s muškařským náčiním. A chytat je na dipovanou umělou hmotu? Tak to by rybářům z minulého století asi propadla spodní čelist. 🙂

    Lov línů, víte, jak na ně?

    Lín je krásná ryba zdržující se nejčastěji v zarostlých a bahnitých částech řek, ale i na stojatých vodách, v rybnících, na mělčinách větších vodních nádrží … prostě všude tam, kde je teplá voda a hodně zarostlé dno, ale i vodní sloupec. Miluje místa, kde se rostliny pnou vodním sloupcem ze dna až na hladinu. Kdo nemá moc rád lov v zarostlých vodách, pro toho cílený lov línů moc není. Líny lovíme spíše na jemné náčiní, slabší, ale kvalitní vlasce, které zvládnou i nějakou tu vázku. Vytáhlý lín na břehu určitě udělá radost snad každému rybáři i když to nebude zrovna obr. Ale pozor, líni mohou dorůst úctyhodných rozměrů, ale o tom až v samotném článku.