Rybářský rozcestník

Úhoř ve vinné omáčce

Dušený úhoř zalitý omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
70 minut
  • 4 ks porce úhoře
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1/4 l bílého vína
  • 1/4 l mléka
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks žloutku
  • ocet (citrónová šťáva)
  • kousek petržele
  • muškátový květ
  • kousek mrkve
  • kousek celeru
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce úhoře osolíme a necháme čtvrt hodiny odležet
    2. Potom je dáme do hrnce s vínem, pokrájenou zeleninou a cibulí, octem (citrónovou šťávou), přidáme trochu vody a dusíme pod pokličkou, až změknou
    3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, přidáme procezený vývar z úhoře (množství podle potřeby) a povaříme
    4. Omáčku osolíme, okořeníme muškátovým květem, sundáme z plotýnky a vmícháme žloutek rozšlehaný se dvěma lžícemi vývaru
    5. Úhoře vykostíme, přelijeme omáčkou a podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!