Rybářský rozcestník

Úhoř v pikantním těstíčku

Odleželé, marinované kousky úhoře, obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené pěkně dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
Úhoř v pikantním těstíčku
úhoř
  • 750 g naporcovaného úhoře připraveného na kuchyňské zpracování
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžička tymiánu
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks vejce
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchaného, kůže zbaveného úhoře, nakrájíme na 10 cm špalíčky
    2. Potřeme česnekem, osolíme, necháme v lednici alespoň 1 hodinu rozležet
    3. Hladkou mouku promícháme se zázvorem a tymiánem
    4. Porce úhoře obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance
    5. Smažíme do zlatova na rozpáleném oleji.

     

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory, přelité másle a restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Tyrolské dřívko, jeho použití

    Tyrolské dřívko se používá především při vláčení, kdy má za úkol nadzvedávat nástrahu ode dna, díky čemuž se méně vázne. Dřívko při pohybu rozviřuje dno, což často také vyprovokuje dravce k útoku. Metodou vláčení s tyrolským dřívkem cíleně lovíme štiky, candáty, sumce, jelce tlouště a okouny. Podle velikosti nástražní rybky, hloubky lovného místa a síly toku pak volíme velikost tyrolského dřívka a také samotnou montáž.

    Rybí pásma, aneb je dobré vědět, co nám plave pod nohama

    Vodní toky jsou poměrně dost charakteristické v mnoha aspektech. Pokud je zkoumáme, sledujeme u nich různé, například to, zda protékají přirozenou krajinou, nebo regulovaným korytem, také hodnotíme jejich šíři, či členitost … Další důležitou roli hraje hloubka toku, síla proudu, typ dna, od toho všeho se právě odvíjí okysličení vody, teplota vody apod. A podobné je to i u vod stojatých. Ty mají také své charakteristické rysy. A právě charakteristika toku nebo nádrže má vliv na druhy živočichů a také ryb, které v daném pásmu žijí.