Chvílí odležené, citronovou šťávou pokapané špalíčky vykuchaného a staženého úhoře, obalené v mouce, vejcích a podrcených kukuřičných lupíncích ochucených kořením, porce ryby na oleji pěkně osmažené dozlatova.
1. Staženého a vykuchaného úhoře nakrájíme na 10 cm špalíčky, ty osolíme, pokapeme citronem a necháme 30 minut odležet
2. Kukuřičné lupínky rozdrtíme válečkem na kousky, ochutíme je červenou paprikou, kari a pepřem
3. Kousky úhoře obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v ochucených kukuřičných lupíncích
4. Smažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova, ze všech stran
5. Podáváme ozdobené plátkem citronu a nasekanou petrželkou, například s na másle podušenou zeleninou.
Podobně lze upravit i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Například lína, candát, tresku či makrelu.