Rybářský rozcestník

Úhoř na másle

Vykuchaný, kůže zbavený úhoř rozkrájený na 4-5 cm dlouhé špalíčky, ty okořeněné bylinkovou solí, obalené v mouce, pak pozvolna opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Úhoř na másle
ÚhořŠpalíčkyÚhoř
  • Rozpis na 2 porce:
  • 400 g vykuchaného, kůže zbaveného úhoře
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • hladká mouka na obalení
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchovaného, kůže zbaveného úhoře opláchneme pod studenou takoucí vodou, okapané rozkrájíme na 4 až 5 cm dlouhé kousky
    2. Okořeníme bylinkovou solí, obalíme v hladké mouce, pozvolna opékáme na rozpuštěném másle na pánvičce, nejlépe pod pokličkou, asi 15 minut
    3. Měkké opečené kousky úhoře vytáhneme z pánve a nejlépe ihned servírujeme.

    Doporučení

    Do mouky můžeme přimíchat červenou mletou pariku a černý pepř … Jako další příloha se hodí například tatarská omáčka.

    Poznámka

    Podáváme s různě upravenými brambory nebo čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Pečivo v zátěži

    I když jde o takovou „blbůstku“, často mě právě takto vytuněná zátěž přinesla záběr. Pečivo, umístěné v oku olova, umí nalákat k háčku pěkné ryby včetně kaprů. A pokud nemáte po ruce kus rohlíku či chleba, zkuste zátěž naládovat například kouskem obalovací pasty.