Rybářský rozcestník

Úhoř na másle

Vykuchaný, kůže zbavený úhoř rozkrájený na 4-5 cm dlouhé špalíčky, ty okořeněné bylinkovou solí, obalené v mouce, pak pozvolna opečené na másle.

1 náročnost
20 minut
Úhoř na másle
ÚhořŠpalíčkyÚhoř
  • Rozpis na 2 porce:
  • 400 g vykuchaného, kůže zbaveného úhoře
  • 1 lžíce bylinkové soli
  • 1 vrchovatá lžíce másla
  • hladká mouka na obalení
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchovaného, kůže zbaveného úhoře opláchneme pod studenou takoucí vodou, okapané rozkrájíme na 4 až 5 cm dlouhé kousky
    2. Okořeníme bylinkovou solí, obalíme v hladké mouce, pozvolna opékáme na rozpuštěném másle na pánvičce, nejlépe pod pokličkou, asi 15 minut
    3. Měkké opečené kousky úhoře vytáhneme z pánve a nejlépe ihned servírujeme.

    Doporučení

    Do mouky můžeme přimíchat červenou mletou pariku a černý pepř … Jako další příloha se hodí například tatarská omáčka.

    Poznámka

    Podáváme s různě upravenými brambory nebo čerstvým pečivem.

    Nejčtenější články

    Jarní chytání kaprů, aneb lov ve studené jarní vodě

    Časně z jara je lov ryb o něco náročnější, než v prohřátých letních měsících. Je to logické, protože po roztátí ledu je voda, díky jarnímu tání sněhu na horách, pořád ledová. A proto jen díky znalosti chování ryb na přelomu zimy a jara lze ulovit nějakého pěkného kapříka, ale i jinou kaprovitou rybu. O všem při určité nástraze se vám na prutu může náhodou objevit i pěkný úhoř nebo okoun …

    Chytání kaprů ve vodním sloupci

    Cílený lov kaprů i v dalších vrstvách vody, nejen u dna a na hladině, je vlastně poměrně mladé odvětví kaprařiny, ale hlavně v letních měsících, takto chytat kapry, stojí za to vyzkoušet. Když jsem před 35 lety začínal s rybařinou, nikdy mě nenapadlo, že někdy na kapry půjdu s umělými plovoucími muškami a dalšími nástrahami, které by jste spíše čekali u rybářů chytajících s muškařským náčiním. A chytat je na dipovanou umělou hmotu? Tak to by rybářům z minulého století asi propadla spodní čelist. 🙂

    Lov línů, víte, jak na ně?

    Lín je krásná ryba zdržující se nejčastěji v zarostlých a bahnitých částech řek, ale i na stojatých vodách, v rybnících, na mělčinách větších vodních nádrží … prostě všude tam, kde je teplá voda a hodně zarostlé dno, ale i vodní sloupec. Miluje místa, kde se rostliny pnou vodním sloupcem ze dna až na hladinu. Kdo nemá moc rád lov v zarostlých vodách, pro toho cílený lov línů moc není. Líny lovíme spíše na jemné náčiní, slabší, ale kvalitní vlasce, které zvládnou i nějakou tu vázku. Vytáhlý lín na břehu určitě udělá radost snad každému rybáři i když to nebude zrovna obr. Ale pozor, líni mohou dorůst úctyhodných rozměrů, ale o tom až v samotném článku.