750-1000 g úhoře
200 g anglické slaniny
2 ks menší cibule
2 ks kapie
1 ks menší cuketa
grilovací koření na ryby
citronová šťáva
olivový olej
sůl
grilovací miska
Příprava
- Vykuchaného, staženého úhoře nakrájíme na 3 cm špalíčky, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout.
- Na grilovací jehly napichujeme střídavě špalíčky úhoře s kousky slaniny, kapie, kolečky cibule a cukety.
- Špízy potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením na ryby.
- Jehly vložíme do grilovací misky a grilujeme, za občasného otočení a potření olejem, 20 minut.
- Špízy podáváme s grilovanou zeleninou, pečivem a chlazeným pivem.
Doporučení
Některé grilovací koření obsahuje i hodně soli, pak není sůl potřeba, jiné méně, pak ještě úhoře i zeleninu osolíme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek