Rybářský rozcestník

Tymiánový losos s celerovým salátem

Grilovaný losos potřený tymiánovou směsí, servírovaný se salátem připraveným z nudliček celeru smíchaných s teplou zálivkou ze zakysané smetany, dijonské hořčice, citronové šťávy a dalších ingrediencí.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce lososa
  • 4 ks stroužků česneku
  • 80 ml olivového oleje
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky tymiánových lístků
  • mořská sůl
  • Na teplý celerový salát:
  • 1 kg celeru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 240 ml zakysané smetany
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • mletý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Na celerový salát smícháme v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici
    2. Podle chuti osolíme, opepříme a na slabém plameni zahříváme, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, aby byla směs krásně hladká
    3. Pak vmícháme očištěný, na tenké nudličky nakrájený celer, chvíli prohřejeme, dáme stranou, ale udržujeme teplé
    4. V misce smícháme na drobno nasekané lístky tymiánu, mletý pepř, oloupané, rozetřené stroužky česneku, sůl a olivový olej
    5. Směsí potřeme lososa, z obou stran ho tři až pět minut grilujeme a podáváme společně s celerovým salátem.

    Doporučení

    Můžeme podávat i s pečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Trofejní tajmen uloven Češkou v Mongolsku. Měřil 145 cm a vážil hodně přes 30 kg!

    Začátkem října ulovila Veronika Kolajová na řece Šiškid v Mongolsku trofejního tajmena v délce 145 cm! Ryba byla přesně změřena za přítomnosti tří svědků, takže veškeré pochybnosti nejsou oprávněné. Veronika s ním bojovala téměř 40 minut. Tento tajmen patří k největším úlovkům posledních let a rozhodně to je nový ženský rekord!

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌