Salát s tuňákem, cibulí, vajíčky, jablkem, paprikou, kapií a okurkou, dochucený zálivkou z majonézy.
1. Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev nebo olej slijeme, ale nepoužijeme
2. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno
3. Mrkev oškrábeme, opláchneme, nastrouháme na nudličky a jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme na hrubší nudličky a hned pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědlo
4. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na menší kousky
5. Sterilované okurky nakrájíme na tenká kolečka
6. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na osminky a pažitku nasekáme nadrobno
7. Vše dáme do mísy a zalijeme majolkou smíchanou se sójovou omáčkou, worcesterskou omáčkou, mletým pepřem a zlehka promícháme
8. Necháme asi 1 hodinu v chladu rozležet.
Můžeme podávat s pečivem a ozdobit olivami a na dílky nakrájenými rajčaty.
Kdo nemůže nebo nemá rád, může majonézu vynechat a pokapat salát olivovým olejuem.