Polévka s tuňákem, pórkem, slaninou a brambory. Zjemněná smetanou na vaření a podávaná s opečenou bagetkou či toasty.
1. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno a současně opečeme slaninu
2. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru)
3. Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme brambory nakrájené na menší kostky
4. Když změknou, přidáme pórek , přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme
5. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka (nebo jarní cibulku), a již nevaříme.
Podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami. Polévku můžeme posypat oblíbeným sýrem.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše