Rybářský rozcestník

Treska v zelenině

Chutná úprava tresky se zeleninou upravenou ve výpeku po opečení tresky. Na tento recept můžeme použít i jiné mořské nebo sladkovodní ryby.

2 náročnost
45 minut
treskatreska
  • 2 ks filety tresky (200-250 g)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší mrkve
  • 1 ks větší cibule
  • 1/2 ks pórku
  • 1/2 ks celeru
  • 1 lžíce worchestru
  • 150 g mražených zelených fazolek
  • 150 g žampionů,
  • 1 dl bílého vína
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • máslo
  • sůl
  • nasekaná pažitka
  • Příprava

    1. Filety z tresky osušíme, potřeme utřeným česnekem, osolíme, okmínujeme, poprášíme červenou paprikou, hladkou moukou, opečeme na másle z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
    2. Do šťávy po pečení přidáme kostky mrkve, hranolky celeru, kolečka pórku, cibule, plátky žampionů, kousky fazolí, podlijeme vínem, ochutíme worchestrem, solí, pepřem, pod pokličkou dusíme do měkka
    3. K měkké zelenině přidáme opečené filety, dusíme ještě 5- 7 minut
    4. Zeleninu rozložíme na talíř, na zeleninu položíme tresku, posypeme pažitkou a teplé podáváme.

    Doporučení

    Ryba je chutná samotná se zeleninou, nebo jako přílohu zvolíme například bílý toastový chléb a zapíjíme sklenkou bílého chlazeného vína.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.