Rybářský rozcestník

Treska po portugalsku

Rybí maso podušené na cibulce spolu se zeleninou a rýží.

2 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g tresky
  • 500 g rajčat
  • 200 g cibule
  • 90 g rýže
  • 50 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • 2 ks snítky petrželky
  • 1 ks stroužek česneku
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle dozlatova
    2. Rýži přebereme, propláchneme studenou a potom vařící vodou, necháme odkapat, vsypeme do vařící osolené vody, povaříme 10 minut a scedíme
    3. Tresku nakrájíme na 4 porce, dáme do hrnce s horkým olejem, přidáme cibuli, rýži, víno, spařená a oloupaná rajčata, rozetřený česnek, mletý pepř, sůl a dusíme pod pokličkou 10 minut
    4. Přidáme jemně nasekanou petrželku a dusíme dalších 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Chleba.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!