Rybářský rozcestník

Treska na zelenině

Na tuku opečené v mouce a koření obalené filety z tresky, servírované spolu se zeleninou připravenou na pánvi ve výpeku po rybách.

2 náročnost
30 minut
+ 1 hodina uležení  
Treska na zelenině
  • 500 g tresky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 1-2 ks stroužky česneku
  • 1/2 ks pórku
  • citronová šťáva
  • sojová omáčka
  • sušený zázvor
  • hladká mouka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu uležet
    2. Rybu osušíme, hladkou mouku promícháme s červenou paprikou a zázvorem, v této směsi porce ryby obalíme
    3. Obalené porce ryby opečeme na oleji z obou stran dozlatova
    4. Hotové filety dáme na teplé místo a ve výpeku podusíme nakrájenou papriku, pórek, cibuli a plátky česneku, když je směs měkká, osolíme je a opepříme, zakápneme lehce sojovou omáčkou
    5. Porce ryby přendáme na talíře, poklademe podušenou směsí a podáváme například s vařenými brambory ochucenými máslem, posypeme nasekanou petrželkou.

    Poznámka

    Foto i text: D. Marouenk

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!