Rybářský rozcestník

Treska na másle s česnekem

Porce tresky osolené, opepřené, potřené stroužky česneku a pokapané máslem, grilované na roštu grilu.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g tresky
  • 6 lžiček rozpuštěného másla
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks snítky petrželky
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku opláchneme, stáhneme z ní kůži a nakrájíme na porce
    2. Potom osolíme, potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku, posypeme mletým pepřem a pokapeme citronovou šťávou
    3. Srovnáme na grilovací rošt, pokapeme rozpuštěným máslem a po každé straně grilujeme 3 minuty
    4. Hotové porce rozdělíme na talíře, posypeme na jemno nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?