2 náročnost
30 minut
+ doba odležení másla
400-600 g filetů z tresky
1 lžíce oleje
pepř
sůl
Na koriandrové máslo:
200 g neochuceného másla
2 lžičky nasekaných lístků čerstvého koriandru
1 lžička petrželové natě
potravinářská folie
Příprava
- Nejlépe den předem si připravíme koriandrové máslo; lístky koriandru a petrželovou nať nasekáme nadrobno, bylinky pak vmícháme do povoleného másla, dochutíme pepřem a solí, máslo přendáme na potravinářskou folii, vytvarujeme váleček, důkladně zabalíme a dáme ztuhnout do chladničky
- Filety trsky osolíme, okořeníme pepřem, necháme chvíli odležet, pak filety potřeme korinadrovým máslem
- Ryby restujeme zprudka, na troše dobře rozpáleného oleje, pěkně dozlatova.
Poznámka
Foto: Naďa Indruchová