Rybářský rozcestník

Treska á la Trondheim II.

Recept z norské kuchyně. Tímto způsobem lze připravit jakoukoliv rybu, tedy jak mořskou, tak sladkovodní.

2 náročnost
35 minut
treskatreskatreska
  • 500 g filetů z tresky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks mrkev
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce petrželky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou mrkev a celer nastrouháme na hrubším struhadle, pažitku, petrželku, cibuli nakrájíme nadrobno.
    2. Zeleninu orestujeme na másle, osolíme, opepříme.
    3. Máslem vytřený pekáček poklademe filety ryby, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme.
    4. Filety přikryjeme zeleninovou směsí, posypeme strouhankou, pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!