Rybářský rozcestník

Topinky se šprotem

Jedna z možností přípravy šprotů nebo uzenáčů.

2 náročnost
35 minut
  • 200 g šprotů nebo uzenáče
  • 30 g suché housky
  • 30 g másla
  • 10 ks krajíčků dlouhé housky
  • 3 lžíce husté smetany
  • mléko na namočení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • petrželová nať
  • kolečka rajčat
  • strouhaný sýr
  • Příprava

    1. Nejprve odřežeme hlavičky s ocásky a stáhneme kůži
    2. Maso prolisujeme sítem zároveň s houskou namočenou v mléce a pak vymačkanou
    3. Hmotu osolíme a opepříme, zředíme smetanou tak, aby se dala lehce mazat
    4. Krajíčky housky namažeme po obou stranách máslem a zprudka je orestujeme na pánvičce
    5. Topinky namažeme po jedné straně hmotou ze šprotů, položíme je na plech a hodně je zahřejeme v horké troubě
    6. Těsně po vyjmutí z trouby zdobíme topinky strouhaným sýrem, kolečky rajčat a sekanou petrželovou natí.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?