300 g rybích filetů (treska, candát)
300 g brambor
200 g metany na vaření
1 l zeleninového nebo rybího vývaru
1/2 ks pórku
citronová šťáva
bílý pepř
petrželka
máslo
kopr
sůl
Příprava
- Omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na másle.
- Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, nakrájené brambory na kostičky, osolíme, okmínujeme, vaříme do měkka.
- Když jsou brambory měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem, ne ale na hladký krém a přidáme kousky ryby, nasekaný kopr a petrželku, vaříme 5 minut.
- Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme citronovou šťávou, bílým pepřem a solí.
- Na talíři posypeme nasekaným koprem a petrželkou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek