Vynikající úprava sumce podle receptu z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, je to moc dobré!
2 náročnost
45 minut
Sumec v kysaném zelí - detail
1 kg masa ze sumce
500 g kysaného zelí
200 g zakysané smetany
2 ks cibule
2 dl červené vína
sladká červená paprika
hladká mouka
nové koření
bobkový list
sádlo
kmín
pepř
sůl
Příprava
Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran, opečené kostky pak odložíme stranou
Do šťávy po pečení přidáme cibuli, necháme zesklovatět
Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kusy, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, dusíme pod pokličkou, až je zelí měkké
Sundáme pokličku, odstraníme koření, necháme část šťávy vydusit
Zelí přendáme do pekáče, vložíme kostky opečeného masa, opatrně promícháme se zelím, zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby, 15 minut necháme zapéct.
Doporučení
Hotový pokrm podáváme bejlépe s maďarskými těstovinami, tzv. tarhoňou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.