Rybářský rozcestník

Sumec v kysaném zelí

Vynikající úprava sumce podle receptu z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, je to moc dobré!

2 náročnost
45 minut
Sumec v kysaném zelí - detail
Sumec
  • 1 kg masa ze sumce
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 2 dl červené vína
  • sladká červená paprika
  • hladká mouka
  • nové koření
  • bobkový list
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

     

    1. Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži, tuk, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme
    2. Mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, opečeme na rozehřátém sádle do zlatova ze všech stran, opečené kostky pak odložíme stranou
    3. Do šťávy po pečení přidáme cibuli, necháme zesklovatět
    4. Zelí vymačkáme, překrájíme na menší kusy, přidáme k cibuli, podlijeme vínem, ochutíme, bobkovým listem, novým kořením, kmínem, dusíme pod pokličkou, až je zelí měkké
    5. Sundáme pokličku, odstraníme koření, necháme část šťávy vydusit
    6. Zelí přendáme do pekáče, vložíme kostky opečeného masa, opatrně promícháme se zelím, zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby, 15 minut necháme zapéct.

     

    Doporučení

    Hotový pokrm podáváme bejlépe s maďarskými těstovinami, tzv. tarhoňou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.