2 náročnost
30 minut
+ doba tuhnutí
500 g odřezků masa ze sumce bez kůže
150 g sterilované papriky
2-3 ks vejce uvařená natvrdo
1 ks větší vařené mrkve
1/2 ks kostky masoxu
1 sáček želatiny
bobkový list
nové koření
ocet
sůl
Příprava
- Odřezky ze sumce uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Vodu slijeme, necháme maso vychladnout.
- Do vhodných misek rozdělíme kousky rybího masa, kolečka vajec, nakrájenou mrkev a proužky sterilované papriky.
- Podle návodu uvaříme želatinu, ve které rozpustíme ½ kostky masoxu, želatinu ochutí, můžeme přidat podle chuti i ocet.
- Vychladnutou želatinou misky zalijeme a necháme ztuhnout v lednici.
- Podáváme s nakrájenou cibulkou, rajčaty a přikusujeme pečivo.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek