Rybářský rozcestník

Sumec v aspiku

Na tento recept můžeme použít povařené odřezky masa ze sumce, nebo jiné ryby, která má málo svalových kůstek.

2 náročnost
30 minut
+ doba tuhnutí  
sumecsumecsumec
  • 500 g odřezků masa ze sumce bez kůže
  • 150 g sterilované papriky
  • 2-3 ks vejce uvařená natvrdo
  • 1 ks větší vařené mrkve
  • 1/2 ks kostky masoxu
  • 1 sáček želatiny
  • bobkový list
  • nové koření
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Odřezky ze sumce uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Vodu slijeme, necháme maso vychladnout.
    2. Do vhodných misek rozdělíme kousky rybího masa, kolečka vajec, nakrájenou mrkev a proužky sterilované papriky.
    3. Podle návodu uvaříme želatinu, ve které rozpustíme ½ kostky masoxu, želatinu ochutí, můžeme přidat podle chuti i ocet.
    4. Vychladnutou želatinou misky zalijeme a necháme ztuhnout v lednici.
    5. Podáváme s nakrájenou cibulkou, rajčaty a přikusujeme pečivo.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!