Rybářský rozcestník

Sumec v alobalu

Rychlý pokrm ze sumce pro 2 osoby. Na recept můžeme upotřebit i odřezky (břicho), které nám ze sumce zbyly.

2 náročnost
40 minut
sumecsumecsumec
  • 300 g masa ze sumce
  • 400 g napůl uvařených brambor
  • 150 g žampionů
  • 2 ks větší rajčata
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks bílá paprika
  • koření provensálské bylinky
  • koření směs na ryby
  • máslo
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Z alobalu uřízneme 2 čtverce 30 x 30 cm, pomažeme máslem, naskládáme plátky brambor, které posypeme kořením provensálské bylinky.
    2. Na brambory naskládáme kousky sumce společně s proužky papriky, cibule a plátků žampionů a rajčat, vše posypeme kořením směs ryby a poklademe kousky másla.
    3. Z alobalu uděláme balíčky, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C 20 minut.
    4. Balíčky přesuneme na talíře, rozbalíme a teplé podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!