Rybářský rozcestník

Sumec na pórku

Jedna z rychlých úprav masa ze sumce. Podkovy pokapané citronovou šťávou, osolené, po odložení poprášené moukou a zprudka opečené na směsi oleje a másla dochucené kmínem, pepřem, lehce červenou paprikou, chvíli podušené s pórkem. Omáčka ke konci zjemněná smetanou, doplněná o kousky šunky.

2 náročnost
30 minut
sumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy ze sumce
  • 150 g pórku (zelená část)
  • 50 g šunky
  • 1 dl smetany
  • citronová šťáva
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • máslo
  • kmín
  • voda
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout. Pórek nakrájíme na kolečka, šunku na kostičky.
    2. Porce sumce osušíme, lehce poprášíme moukou.
    3. V pánvi rozpustíme máslo s olejem v poměru 1:1, na rozpálený tuk vložíme porce sumce, opečeme z každé strany 1 minutu, podkovy posypeme kmínem, pepřem, lehce červenou paprikou, přidáme pórek, přidáme pár lžic vody, přiklopíme pokličkou, dusíme pomalu 15 minut.
    4. Když je pórek a maso měkké, přidáme smetanu a šunku, krátce prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.