2 ks podkovy ze sumce (300-400 g)
2 ks cibule
6 ks stroužků česneku
sladká červená paprika
citronová šťáva
hladká mouka
drcený kmín
mletý pepř
pažitka
máslo
voda
sůl
Příprava
- Podkovy rozpůlíme a vyjmeme páteřní kost, vzniknou nám 2 pruhy masa. Kůži neodstraňujeme, aby maso drželo pohromadě, jinak by se nám rozpadnulo.
- Osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odležet.
- Maso osušíme, posypeme červenou paprikou, drceným kmínem, obalíme v hladké mouce.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme porce ryby, opečeme rychle ze všech stran, ztlumíme oheň, přidáme nakrájenou cibuli na proužky, plátky česneku, podlijeme troškou vody, pod pokličkou dusíme 15 minut, během dušení 1-2 krát otočíme.
- Na závěr posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek