Rybářský rozcestník

Sumec dušený v leču

Na pánvi na troše oleje opečené porce sumce obalené v mouce smíchané s mletou červenou paprikou, pak podušené spolu s lečem doměkka.

2 náročnost
30 minut
SumecSumecSumec
  • 2 ks podkovy ze sumce (250-300 g)
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 sklenice leča (750 g)
  • 1 lžíce worchesterové omáčky
  • červená mletá paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy rozpůlíme, vyřízneme páteřní kost, osolíme, pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout (citronem se pokapává rybí maso, protože uvolní vodu a maso se zpevní).
    2. Porce ryby osušíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme promíchali se sladkou červenou paprikou.
    3. V prostorné pánvi opečeme sumce dozlatova z obou stran.
    4. Do pánve nalijeme sklenici sterilovaného leča i s nálevem, přidáme chilli papričku, worchestr, přiklopíme a dusíme zvolna 15 minut. Sundáme poklici, necháme vysmahnout přebytečnou tekutinu, až zelenina zhoustne, při dušení se krásně rozvaří a vytvoří hustou omáčku.
    5. Rybu na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.