Rybářský rozcestník

Studená hořčicová omáčka k rybám

Zajímavé kombinace chutí spojené v jedno, pak vznikne úžasná studená omáčka, které skvěle doplní různě upravené ryby servírované za studena.

2 náročnost
15 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 0,1 l rostlinného oleje
  • 1 ks uvařený vaječný žloutek
  • 1 ks syrový vaječný žloutek
  • 2 lžíce bílého přírodního vína
  • 1 lžička jemně usekané pažitky
  • 1 lžička jemné hořčice
  • 1/2 lžičky sekaných kaparů
  • 1/2 lžičky sardelové pasty
  • mletý černý pepř
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Uvařený žloutek oddělený od bílku protřeme přes sítko, hladce jej utřeme se syrovým žloutkem
    2. Přidáme po kapkách olej, mícháme, pak přidáme postupně ostatní suroviny, omáčku vymíchme pěkně do hladka
    3. Hotovou omáčku servírujeme k různě upraveným rybám servírovaným za studena.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!