Rybářský rozcestník

Štika v pórku

Porce štiky pokladené v pekáčku, upečené doměkka obložené podušeným pórkem, zasypané nastrouhaným křenem a přelité smetanou.

2 náročnost
Štika v pórku - talíř
Štika
  • 600 g naporcované štiky
  • 250 g pórku
  • 2,5 dl sladké smetany
  • 1 lžíce křenu
  • máslo (přepuštěné, nebo s kapkou oleje)
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka
    2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
    3. Porce štiky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme moukou, narovnáme do zapékací misky, vytřené máslem, pak porce štiky obložíme a poklademe podušeným pórkem, posypeme nastrouhaným křenem, vše zalijeme smetanou
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut
    5. Upečené porce štiky položíme doprostřed talíře, přelijeme pórkovou omáčkou, obložíme dokola vařenými brambory a podáváme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!