Rybářský rozcestník

Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem

Na pánvi na tuku zprudka opečené podkovy štiky, předem pokapané citronovou šťávou a ochucené kmínem, pepřem a solí, servírované pokladené bylinkovým máslem.

2 náročnost
30 minut
+ příprava a vychlazení másla  
Štika připravená minutkově servírovaná s bylinkovým máslem - hlavní foto
ŠtikaŠtikaŠtikaŠtikaBylinkové
  • 1 ks menší štiky
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Na bylinkové máslo:
  • 100 g změklého neochuceného másla
  • 12 g koření na bylinkové máslo
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • Příprava

    1. Štiku připravenou pro tepelné zpracování nakrájíme na podkovy, ty osolíme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme kmínem, necháme chvíli odležet
    2. Podkovy zprudka opečeme na pánvi na oleji, pěkně z obou stran
    3. Ihned po vyndání z pánve rybu servírujeme spolu s bylinkovým máslem a vhodnou přílohou.

    Příprava bylinkového másla:
    1. Povolené máslo promícháme s kořením
    2. Přidáme nasekanou pažitku, důkladně promícháme
    3. Vytvoříme váleček, ten zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky.

    Doporučení

    Koření na bylinkové máslo lze nahradit bylinkovou solí.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.