Rybářský rozcestník

Štika na žampionech a cibuli

Porce štiky okořeněné, ochucené citronovou šťávou, opečené na másle, pak podušené spolu se žampiony a cibulí podlité vínem, případně vývarem.

2 náročnost
40 minut
Štika na žampionech a cibuli
štika
  • 1 kg štiky
  • 200 g žampionů
  • 2 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • drcený barevný pepř
  • citronová šťáva
  • salát lollo rosso
  • chilli vlákna
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce štiky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet
    2. Maso osušíme, v pánvi rozpustíme máslo, vložíme filety a opečeme je z obou stran
    3. Přidáme nakrájené žampiony, cibuli, podlijeme vínem, posypeme drceným barevným pepřem a dusíme, až houby a cibule změkne
    4. Porce ryby na talíři ozdobíme salátem, poklademe plátky žampionů, cibulí, přelijeme šťávou, ozdobíme chilli vlákny.

    Doporučení

    Podáváme s restovanou zeleninou. Kdo nemá rád jídla s vínem, může místo vína použít vývar!

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!