Rybářský rozcestník

Štika na slanině

Opečené porce štiky obalené ve směsi z hladké mouky, slaniny, kmínu a tymiánu, dopečené v troubě dozlatova a podávané s hořčičnou omáčkou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g štiky (podkovy)
  • 100 g slaniny
  • 80 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička kmínu
  • snítka tymiánu
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou štiku opláchneme, osušíme, naporcujeme na podkovy, osolíme a zakapeme citronovou šťávou
    2. Do mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme polovinu hladké mouky, lístečky tymiánu, kmín, promícháme a porce ryby ve směsi obalíme
    3. V pánvi na rozehřátém másle s trochou oleje obalené podkovy ryby po obou stranách opečeme, pak přendáme do pekáčku, dáme do předehřáté trouby a při 200 °C dopečeme (asi 10 minut)
    4. Výpek v pánvi zaprášíme zbytkem hladké mouky a uděláme světlou jíšku, zalijeme bílým vínem, důkladně promícháme, povaříme asi 10 minut, pak vzniklou omáčku přecedíme, přidáme hrubozrnnou hořčici a dochutíme solí i pepřem
    5. Pečenou štiku podáváme na nahřátých talířích s hořčičnou omáčkou a opečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!