Rybářský rozcestník

Štika dušená

Dušená štika na víně se zeleninou.

3 náročnost
45 minut
+1 hodina odležení  
  • 1000 g štiky
  • 200 g másla
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 60 g cibule
  • 500 ml bílého vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sardelové pasty
  • nové koření
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • celý pepř
  • citrón
  • sůl
  • vývar nebo voda na podlití
  • Příprava

    1. Štiku očistíme, vykucháme, rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet
    2. Pak porce vložíme na pekáč, přidáme část másla, víno, koření, nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přikryté necháme dusit
    3. Občas polijeme vývarem nebo horkou vodou
    4. Uvařenou rybu vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme, povaříme, přidáme několik lžic máslové jíšky vyhotovené ze zbytku másla a 2 lžic hladké mouky a lžíce sardelové pasty
    5. Povařenou šťávu procedíme, omáčkou pak polijeme štiku narovnanou na míse.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz: Jíška .

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.