Rybářský rozcestník

Steak ze sumce

K přípravě rybích steaků ze sumce je nejlepší maso za hlavou sumce, nemá kosti a není ani tak tučné, jako jiné části.

2 náročnost
15 minut
+ 1 hodina odležení masa  
Steak ze sumce
  • 1 kg masa ze sumce
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžička nejlépe čerstvě pomletého nebo podrceného čtyřbarevného pepře
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • citronová šťáva
  • olej na smažení
  • petrželka na ozdobu
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze sumce naporcujeme na steaky, pokapeme citronovou šťávu, vetřeme utřený česnek, osolíme a posypeme červenou paprikou, necháme 1 hodinu odležet.
    2. Na dobře rozpáleném oleji zprudka opečeme dozlatova, pěkně z obou stran, stačí 2-3 minuty z každé strany, záleží na tom, jak jsou steaky vysoké.
    3. Hotové steaky nakonec okořeníme mletým čtyřbarevným pepřem a ozdobíme petrželkou.
    4. Podáváme například s vařenými brambory omaštěnými máslem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!