1. Vyloupané garnáty a ovoce omyjeme, necháme důkladně okapat
2. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecek, hrušky rozpůlíme a ze středu vyřízneme střed s jádry, vče omyjeme a nakrájíme na větší kousky
3. Vždy 4 ks garnátů napichujeme na jednotlivé jehly střídavě spolu s ovocem
4. Špízy potřeme olejem, dochutíme pepřem a solí, doplníme je o snítky tymiánu a rozmarýnu
5. Jednotlivě jehly zabalíme do alobalu
6. Grilujeme, za častého obracení, 15-20 minut.
Takto upravené špízy servírujeme s čerstvým pečivem nebo například s uvařenými rýžovými nudlemi.
Postup vybírání masa z garnátů: Korýše uchopíme oběma rukama za ocas a halvu a opatrně jimi otáčíme proti sobě, až je roztrhneme. Dolní stranu ocasové části nastříhneme a maso z krunýře vybereme.