Rybářský rozcestník

Smažený karas se sýrovým obalem

Porce karasa obalené ve směsi mouky a nastrouhaného tvrdého sýry, usmažené dozlatova.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g karasa
  • 160 g oleje
  • 100 g tvrdého sýra
  • hladká mouka
  • snítky čerstvé petrželky
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Příprava

    1. Pod tekoucí vodou omyté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a nastrouhaného tvrdého sýra
    2. Na dobře rozpáleném oleji rybu usmažíme dozlatova
    3. Na talířích jednotlivé porce smaženého karasa zdobíme snítky petrželky a plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!