Rybářský rozcestník

Smažené rybky

Drobné rybky (hrouzci, plotice, perlíni …) odleželé, máčené v mléce, obalené ve strouhance a vejcích a opět ve strouhance, usmažené na sádle s máslem dočervena.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení a máčení  
  • 800 g drobných rybek (hrouzci, plotice, perlíni, okonouni ...)
  • 120 g sádla
  • 40 g másla
  • 2 ks vejce
  • jemná strouhanka
  • mléko
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Drobné ryby pouze vykucháme a zbavíme očí (jen hrouzkům musíme uříznout celou hlavu)
    2. Připravené ryby osolíme a necháme asi 40 minut odležet, pak je vložíme do mléka zředěného vodou a máčíme asi 15 minut
    3. Ryby osušíme, obalíme ve strouhance, rozšlehaných vejcích a opět ve strouhance
    4. Smažíme v rozpáleném sádle s máslem, po obou stranách, do červena.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.