Rybářský rozcestník

Smažené olihně

Očištěné olihně, obalené v mouce a osmažené v oleji dozlatova.

1 náročnost
35 minut
  • 500 g olihní
  • směs olivového a obyčejného oleje
  • hladká mouka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Olihně dobře očistíme, zbavíme je hlavy, vnitřností a průhledného péra, opláchneme je a necháme oschnout
    2. Trychtýřovité tělíčko nakrájíme na kroužky asi 1 cm široké, chapadla necháme v celku
    3. Vše lehce obalíme v mouce a smažíme krátce ve vysoké vrstvě oleje
    4. Solíme až po osmažení a ihned servírujeme.

    Doporučení

    Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty. Jsou-li olihně starší, nejprve je chvíli povaříme v čisté vodě, pak je teprve smažíme.

    Poznámka

    Dlouhým smažením olihně tvrdnou, také dlouhým stáním maso olihní tuhne, proto je servírujeme ihned po usmažení.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!