Základní recept na smažené porce ryby připravené z filetů z kapra.
2 náročnost
50 minut
Smažené filety z kapra
1 ks kapra
mletý černý pepř
sůl
olej na smažení
Na obalení:
300 g strouhanky
200 g hladké mouky
1-2 ks vejce
sůl
Příprava
Z vykuchaného a očištěného kapra odřízneme podél páteře filety, nejlépe filetovací nůž vedeme těsně podél žeberních kostí
Filety opláchneme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 3 až 5 cm silné proužky
Připravené porce obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve v mouce, pak v mírně osolených vejcích a nakonec ve ve strouhance
Smažíme je v rozpáleném oleji pěkně dozlatova.
Doporučení
Žaberní kosti můžeme ponechat a pomocí kleští na porcování kuřat jen kapra přepůlit, a odstranit hřbetní ploutev. Podél kostí šikmo nařežeme jednotlivé porce a pak dále postupujeme podle receptu. Výhoda této úpravy je, že filety drží na kosti a nerozpadají se!
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Filety z tresky potřené bylinkovou marinádou, opečené na másle, servírované s předvařenými, pak restovanými kapustičkami posypanými domácí parmazánovou strouhankou.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.