Rybářský rozcestník

Sledě s jablečným křenem

Recepty z ryb na úpravu slaných sleďů. V mléce máčení povaření sledi, sevírovaní promíchaní s jablečným křenem.

2 náročnost
35 minut
+2 hodiny máčení  
  • 4 ks sledě
  • 500 g jablek
  • 1/8 l smetany
  • křen
  • podle potřeby cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Jsou-li sledi nasoleni, musíme je předem dobře omýt, odříznout hlavu a ocas, vyjmout mlíčí nebo jikry (použijeme-li jinou rybu, musíme ji po uvaření vykostit)
    2. Sledě však jen 5 minut povaříme a pak, po vychladnutí, namočíme na 2 a více hodin do mléka
    3. Z mléka sledě vyjmeme, můžeme vykostit, nakrájíme na menší kousky a promícháme s jablečným křenem

    Jablečný křen: oloupaná jablka nastrouháme, přidáme očištěný, nastrouhaný křen a promícháme s hustou smetanou. Zpravidla nemusíme přidávat ani sůl ani cukr.

    Doporučení

    Místo mořské ryby můžeme takto upravovat i našeho kapra, kterého buď uvaříme ve vývaru s kořením, hlavně s bobkovým listem nebo ho upečeme a podáváme s jablečným křenem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!