Rybářský rozcestník

Slávky smažené

Slávky smažené (Moules frites), smažená tělíčka slávek. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

2 náročnost
45 minut
  • Pro 6 osob:
  • 60 ks otevřených slávek
  • trochu nastrouhaného muškátového oříšku
  • těstíčko na smažení
  • olej na vysmažení
  • zelená petrželka
  • citrónová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 1 dl vody
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso (tělíčka) z otevřených slávek očistíme, nepatrně okořeníme mletým pepřem
    a muškátovým oříškem, omočíme v těstíčku na smažení a v rozpáleném oleji dozlatova vysmažíme
    2. Vysmažené slávky pak vložíme zpět do lastur anebo je upravíme na nahřátou mísu, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme zelenou petrželkou
    3. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.

    Příprava těstíčka:
    Ve třech lžících hladké mouky, 1 dl vody, jednoho vajíčka a špetky soli vymícháme těstíčko.

    Doporučení

    Příloha: Topinky, popřípadě i holandská omáčka.

    Poznámka

    Obměna: Očištěné a slabě okořeněné maso slávek můžeme také smáčet v rozšlehaných žloutcích, pak obalit ve vláčné strouhané housce a v rozpáleném oleji vysmažit.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!