Rybářský rozcestník

Slávky jedlé uzené zahorka

Recept na přípravu slávek jedlých uzením.

3 náročnost
60 minut
  • libovolné množství slávek
  • bílé víno
  • cibule
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Slávky se dobře operou a okartáčují
    2. Položí se na odkapávací plech v malé udírně pro uzení zahorka a pokapou olejem
    3. Na slávky se nasype sůl, pepř a cibule a přelijí se hrnkem bílého vína
    4. Udí se 30–50 minut při teplotě 180 °C.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Kouzla s tygřím ořechem, aneb jak docílit, aby tygří ořech kapři našli

    Tygří ořech patří stále více k těm nejoblíbenějším návnadám zkušených kaprařů. Ti nejzkušenější pak na něj také chytají. Tygří ořechy se dají prezentovat rybám jen tak, položené na dně, nebo je lze mírně přizvednou či dokonce nechat plavat jako Pop UP nástrahu, aby je kapři či amuři určitě nepřehlédli.