Rybářský rozcestník

Slanečkový salát II.

Salát z máčených slanečků, červené masité papriky a cibule dochucený octovým kořeněným nálevem.

1 náročnost
15 minut
+ 3-5 dnů odležení  
Slanečkový salát II.
  • 500 g vymáčených slanečků
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks masité červené papriky
  • mletý pepř
  • Na nálev:
  • 0,5 dl octa
  • 0,3 dl vody
  • 1 lžíce cukru
  • nové koření
  • bobkový list
  • Příprava

    1. Slanečky pokrájíme společně s cibulí a paprikou na tenké proužky, posypeme je pepřem, zakápneme olejem a důkladně promícháme
    2. Uvaříme nálev a necháme vychladnout, slanečky se zeleninou nasypeme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem
    3. Uložíme v chladu a po 3-5 dnech konzumujeme s pečivem samotné, nebo jako chuťovku k vychlazenému pivu.

    Doporučení

    Více o máčení slanečků najdete zde: Úprava solených ryb – slanečků.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.