Rybářský rozcestník

Slanečková marináda

Marináda z oleje, vyluhovaného mlíčí ze slanečků a zeleniny.

1 náročnost
10 minut
+ 24 hodin máčení mlíčí  
  • 500 g mlíčí ze slanečků
  • 160 g cibule
  • 150 g oleje
  • 120 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 50 g mléka na máčení
  • 50 g mléka
  • 40 g octa
  • 20 g hořčice
  • Příprava

    1. Očištěné mlíčí ze slanečků vypereme ve studené tekoucí vodě a dáme do studeného syrového mléka, ve kterém je necháme nejméně 24 hodin v chladu máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl (mléko, v případě potřeby můžeme rozředit studenou vodou, aby mlíčí bylo zcela potopeno)
    2. Po této době mlíčí z mléka vyjmeme, utřeme na jemnou kaši
    3. Do kaše pak za stálého míchání vléváme ocet, olej, mléko
    4. Jako vložku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou vařenou zeleninu a hořčici
    5. Do takto připravené slanečkové marinády vkládáme porce ryb (vařené nebo kyselé sledě apod.) a necháme proležet v chladu po dobu nejméně 12 hodin.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?