Rybářský rozcestník

Slaneček v olejové omáčce

Původní název tohoto švédského receptu je Sill oljesas.

1 náročnost
20 minut
+ 12 hodin máčení, + 2 hodiny rozležení  
  • 4 ks slanečky
  • voda
  • Na marinádu:
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička petrželky
  • 1 lžička kopru
  • pepř
  • Příprava

    1. Slanečky 12 hodin máčíme ve studené vodě
    2. Druhý den ryby stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na 1 cm silné proužky, vložíme je do mísy
    3. Připravíme marinádu z výše uvedených surovin a bylinek, tou pak zalijeme řezy ze slanečků
    4. V marinádě naložené slanečky necháme vychladit a rozležet alespoň 2 hodiny v ledničce.

    Poznámka

    Recept nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.