Rybářský rozcestník

Sladké těsto na kaprovité ryby

Vyzkoušená receptůra na sladké těsto vhodné na kaprovité ryby. Skvělě funguje od jara až do časného podzimu.

1 náročnost
15 minut
Sladké těsto na kaprovité ryby
  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks vejce
  • + nějaký posilovač, případně barvivo
  • Příprava

    1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, nalijeme mléko a olej, nasypeme hrst strouhanky, vanilkový a skořicový cukr, přidáme trochu posilovače, případně barvivo
    2. Zamícháme, vypracujeme nelepivé, polotuhé těsto, bude-li moc tuhé, přidáme trochu mléka, bude-li moc řídké, naopak zahustíme storuhankou
    3. Připravené těsto dáme do igelitového sáčku a můžeme ho po odležení ihned použít.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím