Tradiční skotská polévka zahuštěná rýžovou kaší a krabím masem uvařeným v mléce.
1. Obereme z kraba všechno hnědé a bílé maso a dáme ho stranou, maso z klepet pokrájíme a dáme úplně bokem
2. Do pánve nalijeme mléko, dáme rýži a pomalu přivedeme k varu, přikryté pokličkou na mírném plameni 20 minut povaříme
3. K rýži do mléka přidáme bílé a hnědé maso, osolíme, opepříme a dále vaříme na mírném ohni dalších 5 minut
4. Necháme mírně vychladnout, pak vše protlačíme přes cedník nebo rozmixujeme v mixéru dohladka
5. Polévku přelijeme do čisté pánve, přilijeme rybí vývar a přidáme uschované maso z klepet, pomalu přivedeme k varu, přitom polévku dochutíme pastou z ančoviček a limetkovou nebo citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme černým pepřem
6. Na mírném plameni povaříme další 2-3 minuty, přidáme nasekanou petrželku a kysanou smetanu
7. Horkou polévku servírujeme zdobenou pokrájenou pažitkou.
Tento recept lze i obměnit, místo lžíce petrželky můžete dát 1 lžičku tymiánu. Kysanou smetanu lze vynechat.
Recept na rybí vývar nejdete zde: Rybí vývar.