Podáváme jako teplý mezichod k slavnostnější příležitosti.
1. Konzervované skampí ocásky dáme do cedníku a pod tekoucí studenou vodou dobře propláchneme
2. V hrnci na rozpáleném oleji slabě orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak
k ní přidáme propláchnuté skampy, podlijeme je vínem, koňakem, přidáme rajský protlak, sůl, cayenský pepř, cukr a vše asi 6 minut podusíme
3. Nakonec pokrm zahustíme moučným máslem, krátce povaříme a upravíme do porcelánových misek
4. Ozdobíme zelenou petrželí a kolečky citrónu.
Zahuštěnou omáčku můžeme také procedit a do procezené pak dát zpět skampy a upravit je do misek.
Příloha: Vařené kuličky z brambor polité máslem a posypané zelenou petrželí nebo dušená rýže.
Skampi – Jsou to malí mořští ráčci, podobající se malým říčním rakům, tito korýši mají maso jen v ocase, jejich příprava a úprava je v podstatě stejná jako u krevet.