Siven je velmi chutná ryba vhodná právě na grilování. Tento recept využívá máslovou marinádu s bylinkami, kterou ugrilované maso potřete.
1. Vykuchané, pod studenou tekoucí vodou omyté siveny osušíme papírovými utěrkami, pak je rozřízneme od hlavy až k ocasu tak, aby obě půlky zůstaly v celku, jenom nám tímto řezem umožní ryby otevřít
2. Z obou stran je osolíme hrubozrnnou solí, okořeníme pepřem a necháme chvíli uležet
3. Marinádu si připravíme smícháním povoleného másla s nasekanými kapary, petrželkou, mletým pepřem a fenyklem
4. Gril si předehřejeme na vysokou teplotu
5. Uleželé ryby vložíme otevřené do dvojstěnných roštů na ryby a dáme na gril, podle velikosti ryb a stupni rozehřátí grilu, ryby opékáme s každé strany 8-10 minut
6. Grilované rybí maso vyskládáme na talíře, potřeme marinádou a ihned podáváme.
Pokud ryby grilujeme neotevřené, marinádou je potřeme zevnitř i z venku ještě před samotným grilováním.
Jako příloha ke grilovaným rybám jsou skvělé opečené půlky baget nebo bulek pokapané olivovým olejem smíchaným s nasekanými čerstvými bylinkami.