Zapečené kostky ze síha, vyložené ve vrstvách s povařeným zelím a smetanovou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem.
1. Rybu zbavenou kůže vykostíme a nakrájíme na kousky velké asi 6 cm
2. Z rybích kostí, celé mrkve, celé cibule, pepře a soli uvaříme rybí vývar
3. Kyselé zelí uvaříme do měkka a přecedíme
4. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme asi 1/4 l přecezeného vývaru, přidáme na jemno usekanou cibuli, tmavší jíšku, zakysanou smetanu, vše dobře promícháme a povaříme
5. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme vrstvu zelí, kousky ryby, omáčku, znovu zelí, rybu a zbytek omáčky
6. Nakonec pokrm zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.