Rybářský rozcestník

Sekaná z cejna

Podušené maso cejna pomleté a smíchané s dalšími ingrediencemi, upečené v troubě.

3 náročnost
50 minut
  • 600 g cejna
  • 150 g másla
  • 80 g oleje
  • 50 g strouhanky
  • 50 g krupice
  • 3 ks vejce
  • hrubá mouka
  • mletý zázvor
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu zbavíme kůže, osolíme a podusíme na másle
    2. Maso vykostíme, umeleme a přidáme vejce, krupici a strouhanku
    3. Směs osolíme a dochutíme pepřem a zázvorem
    4. Máslo rozpustíme a přidáme k ostatním ingrediencím, z hmoty vytvarujeme šišku, obalíme ji v hrubé mouce a dáme na plech s olejem
    5. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!