Špičky z mletého masa, sardelek, vajec, strouhanky, housky a kaparů, spolu s paprikami na grilu grilované.
1. Sardelky rychle opláchneme studenou vodou, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky
2. Papriky rozpůlíme, očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky
3. Do mísy dáme mleté maso, přidáme sardelové kostky, rozklepnutá vejce, ve vodě namočenou vymačkanou housku, kapary, sůl a vše zpracujeme na vláčnou masovou směs, která by měla být poněkud tužší než při přípravě normálních karbanátků a proto přidáme tolik strouhanky, až získáme směs požadovaných vlastností, poté namočenými dlaněmi vytvarujeme z připravené směsi válečky dlouhé asi 4 cm
5. Potom masové válečky i nakrájenou papriku potřeme olejem a společně grilujeme nad středním žárem grilu s dřevěným uhlím za stálého otáčení a dalšího potírání olejem 5 minut.
Podáváme s čerstvým chlebem a míchaným salátem.